Because the way we build is in our nature


Bouwen met hout zit in onze genen, daarom geloven wij in een zo natuurlijk mogelijke manier van construeren. Door onze competenties als houtconstructeur en bouwkundig ingenieur te combineren creëren wij voor iedere bouwopgave solide constructieve oplossingen met een optimale balans tussen zowel gelamineerde- als kruislings gelamineerde houten bouwdelen in CLT. Zo willen wij bijdragen aan de standaardisatie van houtbouw als circulaire bouwmethode van de toekomst, om daarmee de CO2-uitstoot in de gehele bouwsector terug te dringen.

  • HOUTCONSTRUCTIES
  • BEREKENINGEN
  • 3D TEKENWERK
  • KOSTENRAMING
  • ONDERZOEK

our engineering is SOLID

TIMBER is our future

"PLANTING THE BUILDINGS FOR 2050"

by Solid Timber

"Wij geloven dat massieve houtbouw dé oplossing is voor kwalitatieve-, energie besparende-, circulaire- en vooral betaalbare gebouwen van de toekomst.

Om de bouw- en faalkosten te kunnen reduceren zetten wij al vanaf de eerste schets in op zowel de bouwkundige- als de constructieve engineering van deze geprefabriceerde bouwmethode, met kennis van de diverse toeleveranciers en aandacht voor installaties, bouwfysica en montage.

Wij ondersteunen ontwerpende partijen, ontwikkelaars en particulieren in hun zoektocht naar optimalisatie tussen bouwkosten en comfort en vormen de verbindende schakel tussen het ontwerp en de te kiezen leverancier!"